dimecres, 11 d’abril del 2012

Sant Feliu de Guíxols – Cala Giverola. 10.000 Mts.



 Com a preparació per dur a terme el nostre repte d’arribar nedant a Alcúdia desde Mataró, el passat dissabte día 7, vaig anar amb el company i amic Jorge Pérez a fer la travessa de Sant Feliu de Guíxols a Tossa de Mar.
Per dur a terme aquest entrenament, vàrem tenir l’inestimable col.laboració de la Melina Matías, que amb el seu Kayak ens va fer de suport i protecció. La Mónica, parella d’en Jorge ens “vigilava” desde varis punts de la carretera i ens va facilitar la logística de recuperació de cotxes.

A les 9:30 iniciàrem el nostre entrenament, amb un mar ben plàcit, a la platja de Sant Feliu. Ja només sortir de l’abric del Port i afrontar el pas del Feu, ja vàrem intuir que el nostre repte no seria gens fàcil.......
El pas del Feu, no volgueu saber com es va fer, una paret d’aigua impresinant ens venía de cara cada cop que una onada arribava a l’entrada de l’estret canal, alçant-nos m’es de dos metres. Com mana la prudència, vàrem passar d’un en un fent una vigilància recíproca de la situació. Ja a mar obert vàrem establir un ritme molt cómode, entre el minut trenta cinc i el minut cuaranta al pas dels cent metres. Un parell de parades d’avituallament d’un parell de minuts i ja teniem a vista el Castell de Tossa.
La méteo ja avisaba d’un canvi important a partir de les 12 del migdia, i axí va ser.........
De cop, ben bé com si algú deixa la porta oberta, el vent va començar a bufar amb molta intensitat, i el mar que ja de per sí estava catxondo, es va començar a enfurismar com si l’hi fessim nosa. Desde Cala de Salionç, avançar es va tornar un bon suplici, sobretot per el Kayak, que completament desprotegit, el vent l’hi posava molta resistencia per avançar. Mica en mica, amb un mar ja un pel difícil vàrem arribar just davant de Cala Giverola, a uns 1.550 metres del nostre objectiu que era la platja principal de Tossa de Mar. El seny, i el bon sentit comú que ha de regir sempre en totes les aventures, va fer-nos decistir d’arribar fins a Tossa i vàrem acabar la travessa entrant a Cala Giverola.
Un gran entrenament, un gran dia, uns bons amics i una Paella a Sant Feliu de muerte!!!

Aquesta travessa es molt bona per la gent que es vol iniciar poc a poc a la llarga distància, ja que té diversos punts on “escapar-se” en cas de que el mar es posi difícil, o que el cansament dificulti continuar amb garanties. L’aplicació d’Iphone WindGuru, es molt recomenable per saber els vents que ens trobare’m durant les travesses.

Salut i Milles!!

Victor.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada