dilluns, 16 de juliol del 2012

Moment de fer resum i demanar un cop de mà.

Som a punt d’iniciar el nostre repte, es el moment de fer resum i explicar com es desenvoluparà tot el mecanisme per que això vagi endavant.

Tot neix d'una proposta que primer sona a animalada, però que polint-la, mollejant-la, analitzant on hem de treballar mes per no fracassar, aconseguim passar d'una ximpleria a una realitat que estem apunt de tirar endavant. Això serà el proper dia 29 a les dues del mig dia.

Des de Novembre que hi estem ficats, tant en entrenaments, com en la logística que cal per dur a terme aquesta historia. Vull aprofitar per agrair al Cano, la paciència que ha tingut amb nosaltres en algun entrenament de natació, ja que coneixent-l'ho, no li ha sigut fàcil veure com nosaltres a vegades hem anat a la nostra bola fent l'entreno específic per la Travessa que tocava aquell dia, i a vosaltres també per el que hem abusat d'equip, quan hem sigut molt poc participatius en els entrenos fora de l'aigua i en les competicions de Triatló.
El fet de fer una travessa per relleus, permet realitzar grans distancies, però hi ha uns murs que s'han de superar, com la capacitat de resistència a la fatiga muscular, fer-ho al 100x100 sense neoprè, superar els "yuyus" de nedar sol a alta mar i sobre tot el de nadar sol a la nit. La capacitat física, crec que l'hem aconseguit amb nota, el treball dia darrera dia a la piscina, mar i gimnàs, ens dona la confiança adient per iniciar amb plenitud de forces el nostre repte. Fa unes setmanes, en Pere va fer la travessa illa de Cabrera-Mallorca, de 25 Km, d'una tirada, i en Ferran i jo, varem fer entre les illes Formigues i les illes Medes, 22'5 i 21 Km respectivament. La superació dels "yuyus", també s'ha aconseguit, sobretot a base d'entrenar sols al mar, recordo lo malament que ho passava fa uns anys enrere quant anava sol a nedar a mar i començaven a passar-me per el cap histories de Holywood.... jaja, això ja està superat, no es fàcil, però entrenant-ho també s'aconsegueix.

La nostra logística per la travessa: HORITZONS D'AIGUA, MATARÓ - ALCÚDIA 222 Kms, es el següent:
Des d'el moment de la sortida, sempre hi haurà un nedador a l'aigua, amb l'unic objectiu de realitzar el màxim de metres durant  la seva posta. Les postes, seran de una hora i mitja, tant de dia com de nit, amb la possibilitat de modificar-ho segons incidéncies o cansament acumulat.

Un veler guia, el de l'amic Toni Rodríguez de la revista TOT MATARÓ, es el que encapçala l'operatiu, sempre un centenar de metres per davant del nedador marcant el rumb mes directe cap el Cap de Formentor, que es el primer objectiu a assolir durant la travessa. Seguit del veler d'en Toni, hi ha una barca de suport més aprop del nedador, on també hi anirà sempre un dels dos Jutges de la Federació Catalana de Natació que vindran per certificar la nostra travessa, per així, quedar registrada i oficialitzada com a tal.

L'operatiu també el formen dos kayacs, que en el cas de ser necessari, ja sigui per avistaments de bancs de meduses o qualsevol altre imprevist, puguin donar suport al nedador que està realitzant la seva posta, sobre tot de nit, i remar aprop seu per advertir-lo de diferents perills. Un metge, i un fisio, també ens acompanyaran per donar mes tranquil•litat, no sols als nedadors si no a tot l'operatiu, ja que qualsevol incidència de salut a alta mar, es fa difícil de resoldre si no hi ha un professional aprop. Els relleus i la travessa es faran segons normatives de la federació, per així poder certificar-la. En cap cas el nedador que realitza la seva posta pot tocar cap barca ni ser ajudat per ningú. En el cas que algú de nosaltres fallés per lesió o be per fatiga o indisposició, els altres tres tindran que assumir els  seus kilòmetres.

Com he dit abans, el nostre primer objectiu es tocar el Cap de Formentor, que es la distancia mes curta entre el Port de Mataró i la illa de Mallorca. Aquest primer objectiu l'intentarem assolir amb aproximadament 50 hores, contant que hi ha 197 Kilòmetres. Un cop assolit, anirem fins a la ciutat d'Alcúdia que es troba a 25 Kilòmetres de distancia. Per que Alcúdia??. Bé, el Port de Mataró, te molt bona relació amb el d'Alcúdia, ja que cada any s'organitzen regates "en conserva" (vol dir que hi van tots els "novatos", mes o menys junts) de velers, de la gent que durant l'any s'han tret el títol de patró de barco. Quan vàrem anar al Port de Mataró per demanar espai i servei per donar el tret de sortida a la nostre Travessa, de seguida ens van proposar que s’acabés a Alcúdia, ja que allà també ens donarien el suport necessari per fer de la nostra arribada un acte festiu. Un cop estigui assolit el Cap de Formentor, regularem la nostre velocitat de "creuer" per arribar a Alcúdia a la hora prevista, ja que el Port d'Alcúdia (Alcudiamar) i el seu Ajuntament preparen la  "Festa del mar", aprofitant aquest esdeveniment....

Per poder anar endavant amb això, ens hem agut de mobilitzar buscant el suport i la col.laboració d'entitats i cases comercials que ens ajudin a eixugar el pressupost de la Travessa. Com podeu imaginar, es mes dur que no pas l'entreno fet.... Realment hem aconseguit poca cosa material, però si que hem rebut molta col.laboració per part de les persones que formaran tot l'operatiu que gira al voltant de la Travessa. Metge, fisio, kayakistes, cuinera, embarcacions i tripulants per les embarcacions, tot això ho tenim, però ens falten diners per poder pagar les despeses bàsiques com menjar, combustible, Jutges de la Federació i trasllats de tornada dels Jutges i personal que ve a ajudar.

La col.laboració de l'Ajuntament de Mataró ( Institut Municipal d'Esports) ha estat molt per sota del que esperàvem  per el que hem agut de posar en marxa una iniciativa per intentar recollir algun "caleró" que doni un cop de mà per pagar els 2.900 € de despeses reals que no hem aconseguit cobrir amb les diferents col.laboracions. Per aquest motiu, i gràcies a la col.laboració de "NEDAELMON", hem organitzat una nedada popular que ens acompanyarà durant la primera milla mar endins. Aquesta travessa d'acompanyament, s'organitza igual que qualsevol travessa que organitza aquesta gent. Amb l'inscripció, s'inclou l'assegurança, casquet de regal etc..

Des d’ahir, aquesta travessa d'acompanyament està publicitada a la Web de NEDAELMON, on podeu veure el recorregut i les característiques de la mateixa. No ens enganyem, com a travessa de natació no te cap gràcia, però per a nosaltres, de moment es l’única font d'ingressos per mirar de cobrir una part del cost de l'aventura. El preu de l'inscripció es de 12 euros. D'aquests 12 euros, set son per pagar els costos de les assegurances de responsabilitat civil, Creu Roja del mar, casquet de regal.... i els altres cinc, queden per ajudar-nos a nosaltres.
Inscripcions: http://www.nedaelmon.com/Activitats/Detalls/39

Anant una mica mes enllà de tot això, també hem fet unes samarretes amb la finalitat de vendran tantes com es pugui a 10 euros, dels quals també en quedaran cinc per nosaltres. Aquestes es podran adquirir al Port de Mataró en el acte de la sortida.  El Port de Mataró, col•labora també amb l'aparcament el dia de la travessa, donant un tiquet vàlid per cinc hores a cada una de les inscripcions.
Samarretes Horitzons d'Aigua
Si hi esteu interessats també podeu reservar la vostre samarreta en el  segúent enllaç:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?pli=1&formkey=dF9SSjNZaVoyUXRDVWhPSGlyUDdlbWc6MQ#gid=0

Tornant a la Travessa, dir que si ho realitzem, serà el primer cop que s'aconsegueixi unir nedant  Barcelona amb les Balears. Cap el any 88, un grup de nedadors, dels quals no en tenim massa informació, varen fer una travessa similar des-de Tarragona, però no va ser registrada i no sabem el número de persones que ho varen fer ni tampoc si realment ho varen aconseguir seguint les normatives de la Federació Internacional de Natació.

La nostre finalitat tampoc es "ser els primers", si no gaudir d'alló que tant ens agrada, nedar a mar obert, amb aigües netes i transparents (així esperem trobar-ho)

Moltes gràcies per tot, no dubtem del vostre interès a donar-nos un cop de mà!!

Salut i milles!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada